Tuesday, February 28, 2006


Begging

err....pes ovol , minta maaf sesangat... aku nak iklan sikit ..
pada korang yg dapat paper English SPM C6 kebawah, aku ada mende nak susahkan korang ...

ginnih,
aku ada wat satu laman web beralamat www.palestinkini.info
so, content dalam tu aku plagiat je dari laman web orng lain tapi dengan kebenaran ..so dah running kat setawun lebey and keep kicking aa...

so, kawan2 kita kat sana need exposure apa yg sbenarnya berlaku kat sana .since media perdana cam aku rasa suck gak ... dalam nak kasi tahu actual thing ...

kalau korang nak jadi perterjemah berita2 Palestin, berikan ID YM korang kat aku .. uumlinux, aku akna kasi satu url berita, korang terjemahkan , dan paste je kat YM tu dan send balik kat aku .. easy maa .... aku kasi pendek2 je ... nick korang akan di haplod skali sebagai tanda penghrgaan penat lelah krang ...

antara advantage:
1-dapat hapgrade English korang
2-dapat tolong sedara kita kat sana .. hehhe

tu je ... ciao bro and sis !!

regards,
Gunx (gunx.blogspot.com)

Say good bye to blue screen


Ini bukan cerita pasal linux tapi satu software yang aku kira agak bagus untuk di cuba atas platform Window$. AntiCrash, satu software yang boleh membaiki program yang crash, kejang (freeze) dan blue screen. Ia boleh fix crash tu secara automatik. Cuba le kalo tak memang ko menyesal. Software ni berbayar tapi pandai-pandai la korang le, nak bayar ke nak pakai trial version ke. Masing-masing dah besar. Link

Monday, February 27, 2006

if u have free time

kalau korang free ada masa bole cuba buat benda ni..




click readymech

Saturday, February 25, 2006

Zoo Terbesar Di Malaysia

Di bawah rancangan Malaysia ke-9, sebuah zoo yang paling beso di Malaysia akan dibina. Zoo ni 3 kali ganda lebih besar daripada Zoo Negara kat Kuala Kumpur sana. Dan pastinya banyak binatang yang akan diletakkan. Kerajaan telah memperuntukkan 25juta ringgit untuk membina zoo yang bertempat di Machang, Kelantan(?).
*barangkali mereka yakin RM25juta mampu beli satu penggal.
Link

Uuu.. sian dia nangis..

Masa keluar surat-khabar aku tertanya-tanya, siapa la artis yang 'mabuk dan berang terhadap wartawan' tu? Oo.. Gol dan Gincu. Sebuah filem yang bagi aku penuh dengan Uncool-Factor. Fazura akhirnya cover-line dengan membuat sidang akhbar meng-eksplain apa yang sebenarnya berlaku. Dah la jual generalisasi, artis pun nak hentam. Bodoh punya surat khabar. Lain kali jangan baca tabloid picisan ni, nanti jadi bodoh. Baca Diges.
Bi-Pop
(p/s: "err.. kak Fazura, orang dalam video tu sama la muka macam kak la.."

Wednesday, February 22, 2006

Enzo Ferrari Wreck

When I first saw this car in front of my eyes, I was denied the permission to kiss it. This is not a car. It's an art rolling on wheels. The wreck happened when Enzo went airborne 5 feet in the air and struck a power pole. There are only a few hundred of this million dollar car in the market. This accident will surely increase the current price. Apparently Enzo was racing with a Mercedes SLR.
Guess who won?
LaTimes (with pictures and video)

Tuesday, February 21, 2006

Sony PS3 Launch Faces Delay

Gives you more time to start collecting money.
Link

Monday, February 20, 2006

Ringpen-Pen yang sungguh handal!

Aku jumpa mende ni tadi. Pelik. Tapi nampaknya seronok. Harap ada jual kat sini. Boleh try pakai.
-Designed to fit the human hand - helps prevent writer's cramp and eases the pain of Arthritis -
-No more gripping with three fingers
-No more calluses on the middle finger
-Futuristic design
-Reduces fatigue while writing and renders your writing more rapid and even
-Perfect for anyone who writes: students, teachers, secretaries, office workers, accountants, etc.
-Excellent for children with poor fine motor control
Ringpen

Sunday, February 19, 2006

http://www.coredownload.com/



di website coredownload ni ada pelbagai benda yg korang boleh download disini. free sahaja!!

IT CAME FROM MALAYSIA E-BAY

When I was surfing the internet, I stumble across a preety site. E-BAY. the world renound site for bidding and getting stuff. I then went to Malaysia E-BAY and go to the wierd stuff section. This is what I find. Two books about sex and a clay mug with a Penis shaped handle

ANNE HOOPER’S KAMASUTRA 100-150 PAGES PDF
MYR 4.99
Ends 24-02-2006 10:41:13 AM MYT
Item description:
*Due to some adult contents you must be 18+ to purchase this EBook*This ebook is written by Anne Hooper, a noted sex therapist, it highlights sexual techniques and interprets ancient wisdom for today's lovers. etc.
http://www.ebay.com.my/viItem?ItemId=5666862760

E BOOK: Sex positions 140 PAGES OF PDF
MYR 4.99
Ends 24-02-2006 12:05:10 PM MYT
Item description:
The missionary is the most commonly adopted lovemaking position, because it is so comfortable, but there are many different ways of enjoying each other's bodies, and each of the positions illustrated on the next pages may suggest another into which you can move. etc.
http://www.ebay.com.my/viItem?ItemId=8766171214


'Unique' Mug
MYR 25.00
Ends 24-02-2006 11:13:04 AM MYT
Item description:
-Penis shaped handle, clay mug. -decorative item purchased in russia. -never seen it being sold in malaysia. -extremely rare. -ideal gift to joke or fool around. -item in perfect condition, no chips or cracks. -item is exactly as in the picture. -no international bidders please. strictly on c.o.d basis. meet ups in pj or kl area.
http://www.ebay.com.my/viItem?ItemId=6254847044

Thursday, February 16, 2006

Malaysia Airlines Travel Fair 2006 - Tiket Murah!

Inilah peluang korang nak pegi jenjalan mana-mana. MAS Travel Fair 2005 start hari ni.
Bernama News
MAS Travel Fair 2006

Malaysia's mystery migrant deaths

5 mayat pekerja asing ditemui selepas serbuan RELA dijalankan di Selayang 11 Febuari lalu.
Dari BBC:
"And they live largely anonymously, so anonymously that when five bodies were dragged out of a small lake in Selayang this week it did not merit a single mention in the media."
You have to read Link to get the whole idea.

Lagi Gambar Seksaan di Penjara Abu Gharib

SYDNEY: Stesen penyiar swasta Australia, SBS semalam menyiarkan sejumlah gambar yang dikatakan imej banduan Iraq yang diseksa di penjara Abu Ghraib oleh tentera Amerika Syarikat yang belum disiarkan lagi. (Berita Harian)

THESE PHOTOS ARE VERY DISTURBING. Please do not view this video if you are easily disturbed by graphic imagery of torture and death. Make sure you're really want to see it. Then ask yourself again before clicking the link. You have been warned.
Link

Yes or No RUU Antipornografi


untung duk kat sempadan, boleh akses canel televisi negara jiran. malam semalam,ada satu forum diskusi berkaitan salah satu topik yg hangat di indonesia raya sekarang ini, iaitu pornografi. antara panel adalah ahmad dhani. jadi, kepada yg kepingin tuk mengetahui, sila cekidaut link ini

Tuesday, February 14, 2006

Ada ke pakai spenda je?

Persembahan Madonna ngan Gorillaz ari tu kat Grammy Awards sebenarnya dah kena ban kat tv Malaysia ni. Menari sambil pakai spenda nampak gayanya haram sangat kat Malaysia ni. Namun demikian kadangkala aku ternampak aksi gelek gerudi yang lebih 'panas' kat Channel Art (ch.5) ASTRO. Takde hal je? Waima demikian dia tu dah tua sangat tapi masih solid.
Kepada yang tak reti bahasa tu, boleh la cari torrent dia kat internet.
Google News

New Cabinet appointments

KUALA LUMPUR: Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi announced a new Cabinet line-up at 2.45pm Tuesday.

The following are some of the appointments made:

Datuk Mustapha Mohamed (Higher Education)
Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad (Home Affairs)
Datuk Zainuddin Maidin (Information)
Datuk Seri Azmi Khalid (Natural Resources and Environment)
Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor (Tourism)
Datuk Zulhasnan Rafique (Federal Territories)
Datuk Seri Dr Mohd Effendi Norwawi (Minister in PM's Dept)
Datuk Liow Tiong Lai (Youth and Sports, Deputy)
Datuk Donald Lim (Tourism, Deputy)
Datuk Ong Tee Keat (Higher Education, Deputy)
Ministers dropped from the Cabinet:
Datuk Adnan Satem (Natural Resources and Environment)
Datuk Dr Shafie Salleh (Higher Education)
Datuk Dr Leo Michael Toyad (Tourism)

Stay with The Star Online for updates.

Monday, February 13, 2006

Sorry. Transformers are real.

This is WR-07. A car that transform into a bi-pedal walking robot. Made by Namakura-san at Himeji Soft Works (Japan). This is the coolest stuff i've seen this year.
Video Link

Nokia N Series


Sungguh hebat! Nokia N series adalah line-up telefon yang menggunapakai teknologi 3G. Aku paling prefer model N91. Ada 4gb storage. Takyah beli iPod, tak yah beli digital camera dah. Sesapa ada lebih telefon ni (terbeli dua misalnya) sila hantar kepada saya.
(This is not a sponsored) Link

Condom anyone?

Free condom, needle plan to start soon

Remaja Durhaka Kena Sumpah Jadi Duyung?

(ni dia post yang hilang tu)
Di atas permintaan ramai.
Mula-mula aku tak ambik pot mengenai kes ni sehinggalah member aku tunjuk video yang sebenar kat aku. Setelah mengkaji dengan lebih mendalam ada beberapa teori yang aku boleh simpulkan.
-Dengar cerita kat dalam forum dan beberapa sumber viral yang lain, katanya anak durhaka kena sumpah jadi macam tu sebab dia sepak mak dia tengah baca Quran. Bising dia nak nengok Sanay Wala Nang Wakas. Pastu mak dia sumpah dia jadi macam tu.
-Bagaimanakah ayat sumpahan mak dia? Aku membayangkan. "Aku sumpah ko jadi ikan pari!!", "Menjadi alien-lah kamu!!", "Kurang ajar, mak sumpah kamu jadi macam binatang kat dalam SpongeBob Square Pants!!".
-Metro melaporkan ia adalah "Patung itu, yang dicipta ahli seni, Patricia Piccinini, 41, dan dinamakan sebagai ‘Leather Landscape’, diperbuat daripada silikon, plastik tiruan, kulit haiwan dan rambut manusia". Tapi kalau pameran hasil seni sekalipun, mengapa karpet lantai, alas meja dia tak macam kat pameran seni? Macam rumah orang je.
-Tak guna punya Metro, kalau dah mende betul dia cakap tipu, mende salah dia cakap betul macamana kita nak percaya?Janji jual..
-Gambar dia cakap kat atas katil. Tapi yang aku nengok kat atas meja. Pastu ada 2-3 brader tengah usyar.
-Bacaan Al-Quran yang menjadi backround sound video ni barangkali over-dub. Bunyi macam kaset.
-Barangkali hasil tangkapan nelayan yang berjaya menangkap seekor ikan misterius yang belum pernah ditemui. Ikan laut dalam yang terkena mutasi. Tak pun alien. Kalu begitu aku pun nak rasa macamana. Pekena buat gulai lemak macamana rasanya?
-Kalau ikan buat apa letak atas meja elok-elok siap ada alas lagi. Letak atas lantai cukup la. Tak pun dalam 'besen' (baldi). Rasional jugak letak dalam air supaya dia maintain hidup dan boleh up kat jiran-jiran. (Sila download video di bawah dan nilaikan sendiri)
-Namun demikian layanan terhadap menatang tersebut macam orang. Entah2 betul orang yang kena sumpah?
-Katakan korang berjaya menyumpah anak durhaka korang jadi ikan pari, ok tak kalau orang ramai-ramai datang rumah nengok? Pastu orang cakap "Ek ele.. sampai sumpah anak jadi macam ni, hapa la lu..". Kalau aku sure tak mengaku punya.
-Syurga di bawah telapak kaki ibu. Dan manusia sering alpa dengan kekuasaan Tuhan. Dengan bantuan tabloid murahan seperti Metro, kita menolak perkara-perkara sebegini. We refuse to belive. Sedangkan perkara ni mungkin ada betulnya.
-Bagi aku, kita ni hanyalah manusia. Kalau betul ada kutu main-main buat video ni nak bagi gempak, it's a good entertainment. Seronok. Tapi kalau betul-betul menatang tu asalnya dari manusia, maka sampai masa nya kita berhenti sejenak dan berfikir. Tuhan itu Maha Kuasa. Kita hanya manusia. Jangan durhaka nak-nak ngan mak kita sendiri.
-Wallahualam.

Sila download video dengan menggunakan link ini. Fail format .3gp dan boleh bukak pakai Nokia Multimedai Player. Takpun guna Quicktime.
Download
Fail di host menggunakan server TahapSempurna milik Pyrokumprinx Advanced Media. Jangan hotlink. Jika mahu menge-link, sila link ke page ini. Hotlinking on TahapSempurna server will result in 'TahapSempurna' action against you.

Thursday, February 09, 2006

Apa itu Bluetooth?



BLUETOOTH merupakan teknologi rangkaian tanpa wayar yang dinamakan sempena nama Harald Bluetooth, bekas Raja Denmark yang terkenal kerana sentiasa membantu rakyatnya berkomunikasi.
Beliau juga merupakan orang yang bertanggungjawab menyatukan Denmark dan Norway.
Dari segi teknologinya, Bluetooth berfungsi menghubungkan hubungan dua hala pelbagai peralatan elektronik untuk jarak dekat iaitu kurang daripada 10 meter.
Teknologi tanpa wayar ini bukan sahaja digunakan untuk menghubungkan telefon dengan telefon, telefon dengan set kepala tetapi juga pelbagai peralatan lain.
Misalnya ia boleh menghubungkan komputer dengan pencetak, komputer dengan telefon, komputer dengan PDA (alat bantuan digital) dan sebagainya.
Teknologi rangkaian Bluetooth adalah selamat kerana ia menggunakan signal radio yang 1,000 kali lebih rendah daripada teknologi tanpa wayar yang digunakan telefon bimbit masa kini.
Ia juga adalah selamat kerana apabila sambungan dibuat tiada siapa dapat mencuri dengar apabila anda menggunakannya .
Bagi set kepala yang disambung kepada telefon, ia menggunakan peraturan yang dikenali sebagai `pairing' atau `pemadanan'

Dunia Search

Website rockstar terulung Malaysia kini dah dibuka. Ada galleri, streaming video, cenderahati semua. Masa konsert kat Backroom ari tu Amy ada cakap, tahun 2006 ni rock 'n roll excellence balik. Mungkin ini satu langkah Search untuk shift band tu ke era IT ni. I wish they had faster server. Dan dengar-dengarnya tak lama lagi diaorang nak jual download single baru diaorang kat sana. Ini sudah kira bagus! Peeewit!!
DuniaSearch

Wednesday, February 08, 2006

ADAV II


A Disaster After Valentine II: Suatu event anjuran kumpulan anak2 muda yg berjiwa kental dan tegar. ye, idup diy!! Event ini terbuka kepada semua, datang beramai2 untuk memeriahkan suasana di samping menceduk suatu pengalaman yg baru.. ye, pesanan kepada aku juga.

Links:
ADAVII
contact deni

Tuesday, February 07, 2006

Susuk

Image Hosted by ImageShack.us
Dengan gambar teaser macam ni, aku sure boleh jual. Cuma harap-harap tak banyak 'crap-hole line'.
http://www.susukthemovie.com/

Monday, February 06, 2006

Link untuk Code yg Menarik

Ramai yg ingin mencantikkan blog mereka disamping ingin nampak blog mereka lebih canggih dan menarik tapi tak tahu dimana nak cari code-codenya. Ok cuba layan web dibawah ini, memang manrik dan byk code yg menarik disana. KMX yg perkenalkan web ini pada Am Link

Saturday, February 04, 2006

Semua Orang Mahu Cepat Kaya

Sebab tu lah 88 orang maut kat Manila semalam. Seramai kira-kira 30,000 orang berebut-berebut untuk mendapatkan tiket program permainan popular ‘Wowowee’. Mereka juga aim untuk masuk cabutan bertuah yang dapat hadiah 1 juta peso, rumah dan tanah. Tak tau la tanah satu lori ke ataupun geran tanah.
Apa kebendanya rancangan Wowowee ni?
Link:
Wowowee
(Download video via site stesen rancangan tersebut)
Berita Harian

Friday, February 03, 2006

Patin makan babis ?


Apekehal nya penternak patin nih. Tadak keja lain kah? Habih selera makan aku. Kalau aku nak makan patin kene tunggu balik Temerloh lah!

“Ia hanya akan merugikan penternak itu sendiri. Orang Melayu tidak mahu makan ikan patin lagi,” katanya selepas merasmikan Majlis Penyerahan Kenderaan Baru Pengurusan Sisa Pepejal Untuk Operasi di Kawasan Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) dan Majlis Perbandaran Bentong (MPB), di sini, semalam. Link

Wednesday, February 01, 2006

Be Aware Of Branded Name that SUCKS(and also fake).

This is a true story from a friend of a friend of a friend of a friend nephew of mine. One day, he went to a store in town to seek for some toys. Suddenly he stumble across some pack of a branded name toys that is very famous all over the world. With the joy in his heart he bought it and went home. Ok, the toy that he bought is actually '1:32 mini 4wd series' a.k.a 'mini car' in some places. At a reasonable price too, only cost him RM 10 from what he actually have to pay for the real brand. And it stated at the cover "clear speacial-Orange". But when he arrive home and open the package to start assembling it, he was shock to see that it is not "clear speacial-Orange" at all. And the worst thing is that after it has been assemble, the performance sucks.
Actually, the names are being cloned or the culprit of this story used the branded name(and also logo) to gain more money @ profit. For the expert @ old timer in this kind of stuff, they would know from the first glance that the branded item is a fake.
This is what those people who buy this fake item do not know. After one fake mini car is sold to the customer, the shop manager @ owner will call the 'B@STARD Mastermind' of this scheme that an item has been sold and maybe asking for more.
And the branded name that is being fake is TAMIYA. I don't say that TAMIYA is the bad one, But with this going around, the good name will be foil.